Ett investmentbolag med unik kompetens för tillväxt och utveckling

Innovum Invest är en ny aktör på privatkapitalmarknaden. Drygt 20 erfarna entreprenörer, företagsledare och konsulter bildade bolaget 2010. Gemensamt för delägarna är ett helhjärtat idrottsengagemang. En del av våra investeringar sker i idrotten i Skåne, framförallt inom handbollen.

Vi erbjuder unika möjligheter för små till medelstora, onoterade bolag på vår hemmaplan som söker tillväxt och utveckling. Det kan handla om generationsskiften, management-buy-outs, ägarförändringar eller kompetensförstärkning.

Läs gärna vår investeringsfilosofi. Om du och ditt bolag passar in på de flesta av kriterierna för vår filosofi, tveka inte att kontakta oss.

Affärsidé & Vision

Vår affärsidé

I idrottslig anda och med helhjärtat engagemang ställer Innovum Invest kapital, nätverk och kompetens till förfogande för sydsvenska bolag vars mål och vilja är att utveckla sina affärer. Vår insats är av långsiktig natur men kan även vara begränsad i tid eller omfattning. Tack vare vår mångfald i erfarenhet och specialkunskap skapar vi lönsamma strategier för ökad produktivitet.

Vår vision

Innovum Invest stimulerar företag med potential att utvecklas långt över förväntan och med avkastningen av våra insatser stöttar vi även idrott på elitnivå.

Investeringsfilosofi

Som kriterium för våra investeringar har vi  några grundläggande önskemål 0m de företag som söker samarbete med oss. Några av dessa är:

Företaget ska inte verka inom högteknologi, bioteknik eller andra kapitalintensiva och utvecklingsorienterade verksamheter. Lämpliga för vår investeringsprofil kan vara små till medelstora företag verksamma inom handel, tillverkning eller tjänstesektorn.

Företaget ska helst vara etablerat på marknaden.

Innovums säte är i Helsingborg och för att undvika långa resor önskar vi att företaget har sin huvudsakliga verksamhet (huvudkontor, tillverkning etc) i Sydsverige.

Det allra viktigaste är att det inom företaget finns en stark vilja till utveckling och förändring, stöttat av ett starkt eget engagemang.

Om du och ditt företag stämmer in på dessa kriterier är du välkommen att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion!

Styrelse

Ragnar Lindqvist, ordförande
f.1955. Jur.kand.
Advokat, partner Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB.
Arbetar idag i huvudsak som ledamot eller sekreterare i bolagsstyrelser samt med bolagsjuridik och transaktionsärenden.
Styrelseordförande i bl a Mobilis Kapitalförvaltning AB och handbollsklubben OV Helsingborg HK samt styrelseledamot i bl a Trioplast Industrier AB och Crafoordska Stiftelsen.

Jan-Eric Bergström
f. 1951. Civilekonom
Arbetar idag med rådgivnings- och konsultverksamhet samt styrelseuppdrag, bl a i Boxon AB(ordf.), Norstel AB(ordf.) och Emotron AB. Tidigare VD för Emotron (2001-09) och chefsposter inom Perstorpkoncernen (1991-2000). I Swedish Match 1975-89. Utlandsstationeringar inom både Swedish Match och Perstorp.

Carl Hegelund
f. 1951. Entreprenör. GIH-utbildad idrottslärare.
Grundare och v. ordförande Smart Safety, ett nordiskt säkerhetsföretag. Utsedd till Årets Företagare i Helsingborg 2004 och till Entrepreneur of the Year i Region Syd 2005. Styrelseledamot i Smart Refill AB, Mobilis Kapitalförvaltning AB, Meritus Fastigheter AB samt Data Security AB.
Tidigare i fotbollsklubben Helsingborg IFs styrelse.

Henrik Iwerdal
f. 1962. Entreprenör.
Ägare/delägare till Fastighets AB Hemporten, Gastelyckan Förvaltning AB och Wohnwerk AB. Företagen är verksamma inom förvaltning av både bostads- och kommersiella fastigheter samt inom nyproduktion av bostadsrätter. Verksamheten har varit koncentrerad till Västra Hamnen i Malmö samt i centrala Ystad.

Kjell Jakobsson
F. 1957. Entreprenör inom rese- och hotellnäringen.
Delägare i resebyrån Travel Point, restaurangerna Barfota, Helsingborg Lodge i Helsingborg samt Hotel Feliz, Palma de Mallorca. Har tidigare ägt och drivit hotell i Karlstad, Malmö och Helsingborg. Bakgrund inom Fritidsresor och Reso Hotels.

Mattias Gadd, Verkställande Direktör
f. 1957. Civilekonom. Teknisk Fysik, Lunds Tekniska Högskola. Konsult.
Tidigare koncernchef Netia A.S., Warszava (NASDAQ-noterat), stf koncernchef SEC S.A.(Kinneviksfären), Luxemburg (NASDAQ) – bägge bolagen inom telekommunikation.
Affärsområdeschef, Audio/HiFi och medlem av koncernledningen AG Grundig (Philips) 1995-98. Chefsposter inom Electroluxkoncernen 1985-95, bl a VD Electrolux Korea, Lux Thailand och Electrolux SE Asia, Singapore.

Delägare

Innovum Invest består av 21 delägare. Vi är erfarna entreprenörer, företagsledare, konsulter och specialister inom bland annat juridik, ekonomi och marknadsföring. Vi förenas av ett helhjärtat idrottsengagemang och ett brinnande intresse för affärsutveckling. Tillsammans har vi ett unikt nätverk av personer med kompetens och erfarenhet inom en rad områden.